sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Vihannin kuulumisia

Tervehdys kaikille!
Melkein puoli vuotta vierähti ennen kuin ehdin jatkaa blogiani. Työ vie ison osan päivästä, luottamustoimet ja yhdistystoiminta täyttää loppupäiviä, kotonakin on äidille työtä päivittäin.

Kevät on vaihtunut kesäksi, Vihannin superkesä on pyörähtänyt käyntiin. Toukokuussa vietettiin 30-vuotis juhlamarkkinoita, seuraavana on Werkasalon sukujuhla. Heinäkuun lopulla vietettävän Kotiseudun Helmiä viikon ohjelma on lyöty lukkoon. Kaikki alkaa runokurssilla ja taideleirillä, ohjelmaa on Gospel-konsertista harmonikkakonserttiin, jonka tähtinä nähdään vihantilaiset Perttulan veljekset. Toinen heistä voitti viime vuonna digiharmonikan mm-kisat. Ohjelmaa on myös muilla kylillä Lampinsaaressa ja Läntisrannalla. Vesihelmijuhlaa vietetään poikkeuksellisesti perjantaina. Juhlaesitelmän pitää Eila Jaakkola kirjailija Impi Aronahosta, Irma Eilola lukee näytteitä Aronahon teksteistä, esitelmään liittyen viikon aikana on nähtävillä kirjailija Impi Aronahon työhuone. mm. kirjastoa ja kirjoituskone. Tarkoitukseni on luoda työhuone nähtäville samaan tyyliin kuin kaksi vuotta sitten Museo-Matin työpisteet. Juhlan aikana selvitetään myös köydenvetokisana, mikä yhdeksästä kylästä on Vihannin vahvin kylä. Mainostetaanhan uusissa tienvarsimainoksissa kuntaa vahvojen kylien kunnaksi.

Nuorisoseuran Maakuntajuhlat ( Lumihelmi) supistuivat lopulta kaksipäiväisiksi. Ohjelmaan mahtuu kuitenkin lasten maahismatka kotiseutukeskuksessa, Karjaiset pitopäivälliset yläaste-lukiolla, Hermannien kyläkierros, teatteriesitys ja satavuotisjuhlatanssit Lumimetsässä lauantaina, sunnuntaina juhlajumalanpalvelus ja satavuotiaalla Lumimetsän nuorisoseuralla pidettävä pääjuhla.

Superkesään kuuluu myös Härkäjuhlat ja entisten vihantilaisten tapaaminen Mäntylammen lavalla kasarihengessä.

Heinäkuussa sukujuhlille tuleva huomaa kuntakeskuksen pesevän ilmettään. Tietyöt haittaavat jonkin verran kesän aikana liikennettä, mutta syksyllä meillä on ihan uudenlainen ilme. Ajoradat ovat kavenneet, tilalle tulee pyörätiet ja istutuksia. Aamulla kun kotoa lähtee pyöräilemään seurakuntatoimistoon työpaikalle on reitti aina pieni yllätys, vastaan tulee jyriä ja kuorma-autoja, toisinaan on kierrettävä eri kohdasta, mutta kaiken tämän kestää kun lopputulos on tiedossa!

Myös toinen maamerkki on syntymässä. Jatulintarhan työt kotiseutukeskuksen Asematien puolelle ovat alkaneet. Pohjatyöt on tehty, vielä vedetään valaistukselle maakaapeli ja talven ajan alue saa painua. Kaikki joilla on ylimääräisiä kiviä pelloilla ja puutarhoissa voivat niitä tuoda alueelle. Minä olen jo ensimmäisen peräkärrykuorman vienyt!

Kesänaikana nähdään! Olen mukana sukujuhlassa ja myös Kotisedun Helmiä ja Lumihelmitapahtumissa kesän aikana.
14.6.2009 Vihanti, Merja Honkakoski (o.s. Häkkilä).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Merja ja muut blogin lukijat!

En nykyisin ole kovin usein piipahtanut blogin sivuille. Huomasin sinun kirjoituksesi, Merja, ja ajattelin heti lähettää kannustavat terveiseni. Kiva, kun kerroit meidän vihantilaisten yhteisiä kuulumisia sukuseuralaisille ja muille. Eivätpä tietyömaat tule täytenä yllätyksenä juhliin saapuville...

Itse olen yrittänyt saada lomatunnelmasta kiinni. Ensimmäisen lomaviikon aikana työt tulivat vielä uniin öisin. Nyt olen "rauhoittunut"...

Juhlaviikonloppuun ei ole enää pitkä aika. Toivotaan kaunista, kesäistä säätä ja paljon sukulaisia yhdelle koolle...
Sydämellisesti tervetuloa Vihantiin!

Eija H.

Anna-Liisa kirjoitti...

Kiitokset Merjalle informaatiosta. Taidatpa olla aikamoinen tarmonpesä! Ihailuni!
Tavataan sukuleirillä. Kuinka paljon ehdit siellä käymään? Tyttäresi Jasmin on joka tapauksessa tulossa sinne.
Minusta sinne sukuleirille pitäisi mahdollisimman monen Vihannissa ja ympäristössä asuvcan Verkasalon tulla käymään. Ainakin piipahtamaan. Sillä laillahan me tutustuisimme toisiimme.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin esitän ihailuni tarmokkuutesi johdosta, Merja!
Olen iloinen, että tyttäresi Jasmin on tulossa leirille. Ja kuten sisareni Anna-Liisa tuossa ylempänä toteaa, olisi kiva jos leirille tulisi mahdollisimman paljon ihmisiä. Koko aikaahan ei tarvoitse siellä olla, piipahtaminenkin riittää.
Näytelmään toivon mahdollismman paljon väkeä. Me laulamme näytelmässä, joten toivomme mukaan sellaisia verkasaloja, jotka osaavat laulaa. Pelkkä näyttämöllä seisominenkin riittää - jos lauluääntä ei ole. Väkeä pitäisi olla esittämään kyläläisiä.
Juhannustunnelmissa
Marja-Leena Toivo Yrjön tytär Siilinjärveltä, Annan sukuhaaraa

Unknown kirjoitti...

Kiitokset kannustuksesta!

Olen tämän viikon vielä töissä ja yritän sitten unohtaa työ- ja muut asiat pariksi viikoksi. Olen Vihannissa tuon Heinäkuun alun, johtuen tietysti sukujuhlasta! Katson miten aikatauluun mahtuu sukuleirillä piipahtaminen. On ollut aikaisempinakin vuosina suunnitelmissa..mutta ikävä kyllä jäänyt sitten käymättä.

Merja

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)