keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Werkasalon Sukuseura ja viestintä

Puolitoista vuota sitten, seuran vuosikokouksessa käytiin keskustelua seuramme jäsenten keskinäisestä yhteydenpidosta ja uusista kanssakäymisen mahdollisuuksista – seuran hallitus sai seuran jäseniltä terveisiä viestinnän vanhanaikaisuudesta. Maaliskuussa 2007 järjestettiin kutsupalaveri pohtimaan seuran viestinnän tilaa. Kun ”viestinnän” todettiin toteutuvan vain kerran vuodessa jaettavalla lehdellä ja vain yhteen suuntaan, niin keskustelu ja ideointi kohdistui nykyaikaisempiin mahdollisuuksiin ja seuran internet-kotisivujen kehittämiseen vuorovaikutteisiksi.
Tämä ensimmäinen seuran blogi-kokeilu on tulosta maaliskuussa pidetystä viestintäpalaverista. Tällainen kolumni ei vielä kovin paljon vuorovaikusta tuo mukaan, vaikka tekstiä voikin kommentoida. Seuraavaksi luodaan seuralle keskustelupalsta, jossa sitten voi vaihtaa ajatuksia suuremmalla porukalla. Keskustelupalstan hiominen on kuitenkin vielä kesken, mutta se on odotettavissa lähi aikoina. Silloin Blokin tekstit voivat toimia kommentoituina alustuksina keskusteluille, joita jatketaan suuremmalla joukolla keskustelupalstan puolella.

Kun blokia kokeiltiin muutaman henkilön kanssa, syntyi jo yksi tavoite näille keskusteluille:

”Tehdäänpä Verkasalon sukuseuran kotisivujen kehittämisen kanssa mitä tahansa, tärkeää on selvittää sukuseuran funktio. Riittääkö se, että meillä on sukuseura, sukukirja ja sääntömääräiset tapaamiset? Sukuseuran jäsenillä on yhteinen historia/yhteistä historiaa, mutta tulevaisuuden pitäisi olla myös valokeilassa. Siis funktio?”

Nyt sukuseuran tulevaisuutta voidaan suunnitella muutenkin kuin kolmen vuoden välein pidettävässä vuosikokouksessa (mikä ei kyllä ole ollut suunnittelua – hallitus on viime vuosina periaatteessa todennut, että jatketaan entiseen malliin).

Tämän blokin pysyminen hengissä tarvitsee muutaman henkilön herättämään ajatuksia, siis tekemään blogi-tekstejä kaikkien luettavaksi. Otan vastaan ilmoittautumisia.

Pekka verkasalo

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kokeilukommentti omaan tekstiin